Pierogarnia Bruner powstała z zamiłowania do dobrej kuchni – tej domowej, ale i chęci czerpania inspiracji z kulinariów całego świata.
Wertując stare przepisy, wykorzystując własne doświadczenie oraz intuicję, od lat tworzymy menu oparte na tradycji, którą doprawiamy szczyptą nowoczesności.
Hitem karty są pierogi z pieca, które zebrały niemal tylu entuzjastów co pierogi tradycyjne, a babka ziemniaczana, kartacze i oczywiście golonka po bawarsku z oryginalnej receptury mojej mamy ma szeroką rzeszę fanów.
– Ilekroć jestem w Olsztynie, nogi zawsze najpierw mnie prowadzą do Was – mawiają często turyści z Warszawy, Trójmiasta czy Krakowa, a nas to motywuje, aby nieustająco się rozwijać i dbać o wysoką jakość. Wierzymy bowiem, że właśnie polska tradycyjna kuchnia oparta na lokalnych plonach i wzbogacona nutą nowoczesności jest ponadczasową kulinarną propozycją zarówno dla naszych rodaków, jak i turystów z zagranicy.
- Zmieścimy do 60 osób w środku oraz ok. 40 w ogródku; oferujemy opcję rezerwacji.
- Posiadamy strefę bezprzewodowego dostępu do internetu.
- Organizujemy imprezy okolicznościowe, zapewniamy catering.
- Nasze potrawy bazują na wysokiej jakości lokalnych produktach.
Godziny otwarcia restauracji:
- pt-sob 12-22
- ndz 12-20
- pozostałe dni 12-21